Advertise here    

QuickBooks Forums      

Go Back   QuickBooks Forums > QuickBooks Software Support > QuickBooks Pro Forum

Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
  #1  
Old 05-17-2017, 03:20 AM
lurksalot lurksalot is offline
Registered User
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 3
transfering data to a new company

We have reached our limit of 14,400 or so items and have been advised to go online , but are having problems with data transfer.
I have since found out that online is a totally different beast and we havent got the time to mess around with it at the moment.
As a quick, if messy fix , is it possible to create a new company and migrate the last 10 years data to it?
while this is obviously not perfect , it will give us enough information to use QB properly but release 10 years of out of date information, and will give us breathing space to actually plan our next move rather than plunge into the unknown

Many thanks in anticipation
Reply With Quote
  #2  
Old 05-17-2017, 09:57 AM
uniz uniz is offline
Registered User
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 145
Quote:
Originally Posted by lurksalot View Post
We have reached our limit of 14,400 or so items and have been advised to go online , but are having problems with data transfer.
I have since found out that online is a totally different beast and we havent got the time to mess around with it at the moment.
As a quick, if messy fix , is it possible to create a new company and migrate the last 10 years data to it?
while this is obviously not perfect , it will give us enough information to use QB properly but release 10 years of out of date information, and will give us breathing space to actually plan our next move rather than plunge into the unknown

Many thanks in anticipation
How about you move to Enterprise version?
Reply With Quote
  #3  
Old 05-17-2017, 12:12 PM
lurksalot lurksalot is offline
Registered User
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 3
No, to be honest, we have tried going online but the data transfer won't seem to work, and the transfer help don't seem to be. er, helping.

I was looking for a quick fix to help is all, as support doesn't seem to be able to and this has gone on for a week now, and we will be well behind if we dont find a swift answer.

I will have a look what enterprise is many thanks

Last edited by lurksalot; 05-17-2017 at 12:13 PM. Reason: spelling !!
Reply With Quote
  #4  
Old 05-17-2017, 02:34 PM
Lorin Browning Lorin Browning is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2004
Location: Landrum SC
Posts: 593
Check out the following http://www.qbornotqb.com/aboutus.html to see if they can help you.
__________________
Lorin Browning, Ph. D.
Fellow -- National Tax Practice Institute
lorin@lorinbrowning.com
Reply With Quote
  #5  
Old 05-18-2017, 02:19 AM
Joe Williams Joe Williams is offline
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Location: Oklahoma
Posts: 9,376
Check these.
www.q2q.us
http://www.q2q.us/How%20to%20start%2...oks%20file.htm
__________________
Joe Williams
joewilliams@wavelinx.net
Piedmont, Ok
Reply With Quote
  #6  
Old 05-18-2017, 09:07 AM
uniz uniz is offline
Registered User
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 145
Quote:
Originally Posted by lurksalot View Post
No, to be honest, we have tried going online but the data transfer won't seem to work, and the transfer help don't seem to be. er, helping.

I was looking for a quick fix to help is all, as support doesn't seem to be able to and this has gone on for a week now, and we will be well behind if we dont find a swift answer.

I will have a look what enterprise is many thanks
moving to enterprise is the best choice. the database structure of Pro/Premier is pretty much the same as the Enterprise. You will find that it is easier to convert data from Pro/Premier to Enterprise.

You can do it by yourself, or there are so many companies out there can do it at a reasonable charge.
Reply With Quote
  #7  
Old 05-19-2017, 03:09 AM
lurksalot lurksalot is offline
Registered User
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 3
many thanks I shall check it out,
Reply With Quote
Reply

Bookmarks
Bookmark and Share
Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 04:38 PM.


 

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
All contents copyright (c) by AccountingUsers Inc.